Gratäng med fläskfile och skinka


Foto: Martina

Ca 575 kcal/port med ris Ca 354 kcal/port utan ris

4 port

400 g fläskfilé
1 msk smör
250 g rökt skinka i bit
2 gula lökar

Sås:
1,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mellan mjölk
1 dl vitt vin
3 msk kalvfond
0,5 msk kinesisk soya
1 msk dijonsenap
2 tsk italiensk salladskrydda
1 msk oregano
2,5 msk mjöl utspätt i lite vatten
salt och peppar

3 dl okokt ris

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén fri från senor och skär i cm tjocka skivor. Bryn dem  i 1/2 msk smör, salta och peppra på båda sidorna. Lägg dem i en ugnssäker form. Skär löken i tunna skivor och fräs i resten av smöret, lägg över löken över fläskfilén Skär skinkan i mindre tärningar och strö över köttet och löken.

Häll alla ingredienser till såsen utom kryddor och mjölet i en kastrull. Låt koka upp och smaka av med kryddor och red av. Häll över den färdiga såsen över köttet. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Servera med ris och en god sallad.

Recept: Martina

Kommentar:

Martina: Hittade ursprungsreceptet på matklubben men ändrade om till lite magrare variant plus att jag redde av med mjöl så såsen inte skulle bli så tunn. Var en enkel och god mat som vi alla gillade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: