Kassler med pilaffris


Foto: Mia

Ca 439 kcal/port

400 g kassler
1 gul lök
1 röd paprika
3 dl ris
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev. lite chilikrydda
6 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning

2 dl turkisk yoghurt
blandade örter

Finhacka löken. Frös löken och riset i en kastrull, tillsätt salt och peppar. Fräs allt i ca 1 minut. Tillsätt vatten och hönsbuljong och koka tills det blir mjukt. Hacka paprikan och blanda i den i riset i slutet.
Skiva kasslern och stek den.
Blanda yoghurten med valfria örter och eventuellt lite salt.

Recept: lagat av Mia

Kommentarer:
Mia: Jag använde torkade blandade örter till den kalla såsen som fick stå i kylen några timmar. Säkert godare med färska örter, men man tar vad man har hemma.🙂
Maträtten var omtyckt av alla i familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: