Mustig kasslergryta


Foto: Martina

Ca 502 kcal/port med ris
Ca 278 kcal/port utan ris

1/2 msk olja
3 msk tomatpuré
3 tsk curry
1 purjolök strimlad
2 paprikor i olika färg, mindre bitar
2 klyftor vitlök pressad
400 g kassler i strimlor
1 dl mellanmjölk
1 dl matlagningsgrädde 15%
2 dl creme fraiche 15%
ev salt och peppar

3 dl okokt ris

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning.
Fräs purjon, vitlök, paprika i oljan och curry. Fräs kasslern med grönsakerna. Tillsätt tomatpurén, grädden, mjölk och koka en stund. Tillsätt fraichen och smaka av ifall du vill ha mera kryddor.
Strimla över lite purjolök och servera med kokt broccoli.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Denna grytan älskar jag och min familj. Sonen som är 2 brukar ta om flera gånger. Första gången vi åt den blev vi bjudna på den av en kompis och sambon som inte brukar äta mycket mat borta tog en andra gång. När jag frågar sambon efter tips om mat som man kan laga nämner han ofta denna rätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: