Kyckling med cashewnötter

Foto: Martina

Detta receptet fick vi ifrån Karin

Ca 507 kcal/port

3 port

250 g kycklingfilé
1/2 dl cashewnötter
2 klyftor vitlök
2 chili (eller sambal oelek)
1 tsk färsk ingefära
5 msk olja
1 knippa salladslök
1 dl tomatketchup
3 msk fisksås ( A taste of thai)
1 msk socker
500 g valfria grönsaker, tex paprika, lök, squash el. wokgrönsaker
salt och peppar

Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Skär kycklingköttet i strimlor. Hacka vitlök, chili och ingefära fint.
Hetta upp oljan i en wokpanna och stek vitlök, chili, ingefära och kycklingstrimlorna. Stek tills köttet är gyllenbrunt.
Skär salladslöken i rinar och tillsätt tillsammans med tomatketchup och fisksås.
Stek tillsammans med tomatketchup och fisksås.
Stek tills köttet är genomstekt och smaka av med sat och peppar. Pytsa i mer grönsaker, späd ev. med vatten. Strö nötterna över.

Serveras med kokt ris.

Recept inskickat av Karin
Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Enkel sötsur kycklinggryta som jag gärna lagar igen. Fick den lagom stark och bra i smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: