Chili con carne

Foto: Martina

Ca 573 kcal/port med ris
Ca 384 kcal/port utan ris

4 port

1 gul finhackad lök
1 tsk smör
400 g nötfärs 15%
1 burk krossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
2 msk tomatpuré
ca 2-3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk sambal oelek
chilipeppar
salt och svartpeppar

3 dl okokt ris

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning.
Fräs löken i smöret.
Stek med köttfärsen och stek färdigt den.
Häll i tomatkross, vita bönorna, tomatkrossen, buljongen och vattnet.
Låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med kryddorna.
Strö över lite grovmalna chiliflingor.
Servera med riset och en sallad.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Mums, min chili con carne vill jag ha riktigt stark men det får jag lösa med sambal oelek på min tallrik eftersom man har småbarn. Denna chili con carnen lagade jag på en praktik på ett dagiskök och alla barnen tyckte det var jättegott och ingen klagade över att det var bönor i.  Även mina barn uppskattade maten väldigt mycket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: