Köttgryta med vitlök och kanel

Foto: Martina

Ca 522 kcal/port med potatis
Ca 408 kcal/port utan potatis

4 port

700 g högrev i större tärningar ca 2×2 cm
1 msk smör
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor finhackade
3 msk tomatpuré
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
5 dl vatten
2 msk oxfond
100 g rotselleri fint tärnade
1 stor morot skuren i stora bitar
2 gula lökar grovhackad
1 purjolök strimlad
200 g champinjoner i kvartar

4 port potatis (ca 150 g/port)

Gör så här:
Bryn köttet i smöret i en gryta. Tillsätt lagerblad, vitlök, tomatpuré, kanel, ingefära, vatten och oxfond.
Låt sjuda 50 minuter under lock.
Häll i lök, morot, rotselleri och sjud ca 15 minuter till.
Häll i champinjonerna och purjolöken och koka upp, smaka av med salt och peppar.
Servera med potatis.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Kanel i gryta kunde det bli gott? ja faktiskt. Tar lite tid att koka men det var värt det. Gick även hem hos barnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: