Ostfylld köttfärslimpa med potatis och kålrot


Foto: Pia

Ca 479 kcal/port med potatis och kålrot
Ca 332 kcal/port utan potatis och kålrot

4 port

8 potatisar
½ kålrot
½msk smör&rapsolja
salt och peppar
————–
500g. blandfärs
1 ägg
½msk potatismjöl
1 liten gul lök (finhackad)
salt och peppar
50 g riven ost 17%
gräslök
coctailtomater
—————
lätt creme fraiche franska örter.
 
Skala och klyfta potatis och kålrot. Lägg på smörpapper och salta och peppra. Ringla över smöret och sätt in i ugnen på 225 grader. ca 45 min
Blanda färs, ägg, potatismjöl, lök och kryddor. Forma till en limpa och gör ett ”dike” längs med mitten. Fyll diket med ost och klippt gräslök och stäng ihop ordentligt. Sätt in i ugnen ngt kortate tid än potatisen. Lägg in tomaterna bredvid limpan efter halva tiden.
Servera med 3 msk lätt creme fraiche/ port.

Recept lagat av Pia

Lämna en kommentar