Potatis och purjolökssoppa


Foto: Martina

Ca 228 kcal/port

4 port

2 purjolökar
1 msk smör
4 potatisar
5 dl vatten
2 grönsaksbuljong
5 dl mjölk
2 dl lätt creme fraiché 15%
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Gör så här:
Skär purjolöken i mindre bitar och fräs i smöret i en kastrull.
Skala och skär potatisen i mindre bitar, häll i med purjon och vatten och buljongen. Låt koka ca 15 minuter.
Häll i mjölken och koka upp. Vispa soppan så potatisen blir mindre bitar och rätt slät. Häll i hälften av fraichen och värm upp, smaka av med salt och peppar.
Ta resten av fraichen och lägg i varsin klick i tallrikarna och strö över lite persilja.

Kommentar:

Martina: Mums denna soppan är ju bara så god. Oftast har man ju ingredienserna hemma också och väldigt snabblagad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: