Stekt sej/torsk med grönsaksris 


Foto: Rita

Ca 361 kcal/ port med ris
Ca 126 kcal/ port utan ris

4 port

500 g torsk eller sej
citronpeppar
1 msk olja

Grönsaksris

600 g kokt ris
1 msk flytande margarin
1 bit purjolök ca 25 cm
2 röda paprikor
2 medelstora morötter
1-2 tsk curry

Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan.

Strimla purjolöken, paprikorna och morötterna och fräs dem i smöret.
Blanda i riset o krydda med curryn efter smak.

Recept lagat av Rita

Kommentar:

Rita: Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men
det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag
tycker är helt underbart gott, riset går att göra t.ex. kvällen innan och
förvaras i kylskåp och så steker man fisken o riset samtidigt o maten är
färdig på en kvart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: