Kinainspirerad gryta


Foto: Rita

Ca 444 kcal/port med ris
Ca 223 kcal/port utan ris

4 port

400 gr benfritt fläskkött…t.ex skinkstek eller benfri kotlettrad
1 paprika valfri färg
1 gul lök
1 knippa salladslök
2 tomater
1 tsk socker
1 msk soja
1 msk olja

Till såsen:
3 dl vatten
1 tsk konc kycklingfond
1 msk sherry( kan uteslutas)
1 msk soja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk socker
salt o peppar
4 msk maizena för redning

3 dl okokt ris

Gör så här:
Strimla o marinera köttet i soja o socker. skär paprika ,lök, salladslök och
tomater i bitar och lägg i en skål för sig.
Koka upp vattnet och tillsätt kycklingfond, sherry, soja, vinäger och socker.
Red av med maizena till en simmig sås som får sjuda i fem min, smaka av med
peppar o salt.
Stek köttet med marinad och allt under omrörning rapsolja.
Efter en stund tillsättes även grönsakerna och allt får steka ytterligare ett par min.

Blanda med såsen o servera med ris.

Recept lagat av Rita

Kommentar

Rita: Detta recept hittade jag i vår ortstidning o det var verkligen gott, och det bästa av allt billigt ur pp synpunkt.
Jag gjorde storkok o gjorde 8 port eftersom jag hade en såpass stor köttbit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: