Fläskfilé med parmesanfraiché

Foto: Mia

Ca 493 kcal/port med ris
Ca 269 kcal/port utan ris

4 port

500 g fläskfilé

2 dl creme fraiché parmesan/vitlök
1 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
1 lime (skalet)
1 tsk sambal oelek
Salt & peppar
Lite rosmarin om man gillar smaken
Ev. redning om såsen blir för tunn

3 dl okokt ris

Skiva fläskfilén och stek den i lite smör, salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll i stekpannan. Låt såsen puttra med köttet en stund.

Servera med ris och en god sallad

Recept lagat av Mia

Kommentarer:
Mia: Jag gillar arlas färdiga creme fraicher och såser. När man vill ha en enkel måltid är de perfekta att ta till Den här variantten har jag inte provat förut. Med inspiration från ett färdigt recept så komponerade jag ihop detta. Jag hade limesaft i receptet med, men det vart ingen höjdare egentligen, eller jag tror nog att det är godare utan. Men gör som ni vill. 🙂 Jag uteslöt det ur receptet iaf, behöll limeskalet för det ger ändå en god smak. Jag hade även i rosmarin som jag stekte med köttet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: