Fiskgratäng med smak av basilika

Foto: Martina

Ca 415 kcal/port med potatis
Ca 293 kcal/port utan potatis

4 port

4 st fiskfileér à 125 g st (jag hade pangasiusfileér)
citronpeppar
1/2 purjolök
1 dl riven parmesanost

Sås:
1/2 gul finhackad lök
1/2 morot i mindre tärningar
1/2 palsternacka i mindre tärningar
1 msk smör
2 dl fiskfond
2 dl matlagningsvin
2 dl matlagningsgrädde
2 msk maizena
salt och vitpeppar
2 msk finhackad basilika

8 st potatisar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs löken, morot,palsternackan i smöret en liten stund i en kastrull.
Häll i fonden och vinet och låt reducera tills hälften återstår ca 20 minuter.
Tillsätt grädden och puttra ytterligare ngn minut. Tillsätt maizenan utspätt i lite vatten och låt tjockna. Smaka av med salt och vitpeppar och sila av grönsakerna. Tillsätt basilikan.

Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över citronpeppar efter tycke och smak. Strimla purjolöken tunt och strö över fisken. Häll över såsen och riven parmesanost. Gratinera i ugnen ca 25 minuter.

Servera med kokt eller pressad potatis och rivna morötter.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Hade ingen aning vad vi skulle göra till mat denna dagen. Min dotter utbrast fisk. När de säger fisk frivilligt är det bara att passa på. Fiskgratängerna vi gör på restaurangskolan brukar vara goda så jag gjorde en version med basilikasås som jag själv tycker blev väldigt god.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: