Laxpudding

Foto:Mia

Ca 468 kcal/port utan sallad

4 port

300 g laxfilé
4 ägg
2 dl lättmjölk
2 dl matlagningsgrädde 15%
½ dl dill
salt & svartpeppar

800 g potatis

Koka potatisen med skal på. Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva potatisen. Täck botten på en ugnsform med potatis (hälften av potatisen). Dela laxen i mindre bitar, lägg uppe på potatisen. Strö över dill, salt och peppar. Lägg resten av den skivade potatisen över.

Blanda ihop ägg, mjölk och matlagningsgrädde. Häll det över potatis/laxen. Sätt in i ugnen ca 40 minuter. Servera med kokta ärtor och en god sallad.

Recept lagat av Mia

Kommentar:
Mia:
Min laxpudding gjorde jag inte med rökt lax utan med färsk lax. Den blev supersmarrig, helt i min smak. Mycket är väl för att lax är min favoritfisk. Ett tips med potatisen är att man kokar den kvällen innan så är det smidigare när man ska göra maträtten. Gör man maten på en vardagskväll vill man kanske ha maträtter som går snabbt. Vill man kan man servera lite smält smör till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: