Kycklingwok


Foto: Pia

Ca 450 kcal/port med ris
Ca 311 kcal/port utan ris

300g strimlad kycklingfilé
2 tsk röd currypasta
1 msk pressad lime
2 msk soya
1 bit riven ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk olja
1 påse wokgrönsaker
1 påse OLW dipmix Hot&Sweet
3 dl gräddfil
1 dl turkisk yoghurt
6 dl kokt ris
 
Blanda dipmixen med gräddfil och yoghurt.
Blanda curry, lime, soya, ingefära, vitlök och kyckling i en plastpåse. Låt marinera några timmar eller över natten.
Häll av det i en sil (spar marinaden) och stek upp kycklingen i oljan. Tillsätt grönsakerna och häll över marinaden.
Stek en stund efter att marinaden tillsatts, det är ju kyckling.
Servera med ris och dipsåsen.

Recept lagat av Pia

Kommentar:

Pia: Detta gillade hela familjen. Personligen tyckte jag inte att det var nödvändigt med ris, men det tyckte barnen.
Nästa gång tar jag bara wok och sås till mig och sparar kalorierna för riset till någonting annat. Då blir det väldigt få poäng trots att man blir riktigt mätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: