Fiskgratäng a´la winther

Foto: Martina

Här har vi fått ett recept ifrån Helena.

Ca 398 kcal/port med potatis
Ca 285 kcal/port utan potatis

ca 5 port

2 frysta fiskblock à la 400 g (tex torsk eller hoki)
4 dl lätt creme fraiché
2 burkar röd stenbitsrom
salt och peppar

5 portioner potatis (ca 150 g/port)

Gör så här:
– Sätt ugnen på 175-200 grader.
– Lägga de frysta fiskblocken i en smord ugnsfast form. Salta & peppra lite efter behag.
– Blanda crème fraiche och stenbitsrom i en bunke och häll sedan blandningen över fisken.
– Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 45-60 min. (Känn med provsticka att fisken är varm igenom, då är den klar.)
– Servera med kokt (och ev. pressad) potatis och valfria grönsaker.

Recept: Helena
Provlagat av: Martina

Kommentar:

Martina: Ett enkelt och smidigt recept. Det enda var att creme fraichén och stenbitsromen skar sig, men smaken var det absolut inget fel på. Jag hade pangasius filé istället för torsk. Lillkillen älskade detta och åt glatt upp sin portion+ lite till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: