Kebabgryta

Foto: Martina

Ca 611 kcal/port med ris
Ca 386 kcal/port utan ris

400 g kebabflarn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk smör
3 dl lättmjölk
1 dl chilisås
2 dl fraiché 8%
1 tsk basilika
salt
svartpeppar

3 dl okokt ris

Gör så här:
Tillaga riset enligt anvisning.
Bryn kebabflarnen i hälften av smöret och sen paprikan i mindre bitar, finhackad lök och vitlök i resten av smöret.
Blanda ihop paprikan, löken, kebabflarnen med mjölken och chilisåsen och låt puttra en stund.
Häll i creme fraichen värm upp och smaka av med kryddor. Servera med riset och en god sallad.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Färdiga kebabflarn brukar jag näst intill aldrig använda men mataffären hade ett billigt erbjudande och jag slog till, är egentligen lite anti mot halvfabrikat/helfabrikat. Fick ihop en gryta som pojken gillade väldigt mycket, han hade redan ätit upp sin portion innan jag hunnit börja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: