Dillfisk


Foto: Mia

380 kcal/port (utan potatis)
1 port potatis ca 114 kcal (150 g )

4 port

600 g fiskfilé (pangasius, torsk eller annan)
2 msk flytande margarin
3 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl lättmjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl dill
salt & peppar

4 portioner potatis

SJud fisken försiktigt i en kastrull med lite vatten.
Låt margarinet puttra en stund i en panna strö över vetemjölet och rör om. Blanda ihop matgrädde, mjölk, dill och fiskbuljong. Häll i det i mjölblandningen och rör om ordentligt. Låt puttra försiktigt på svag värme några minuter under omrörning, smaka av och salta om det behövs.
Ta upp den kokta fisken, lägg den i en skål och häll dillsåsen över.
Servera med kokt potatis och en god sallad.

Recept lagat av Mia

Kommentar:
Mia: Det här receptet är en ny favorit hos oss. Alla älskade den och så enkelt att röra ihop, kommer absolut att laga det igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: