Köttgryta med rostbiff


Foto: Martina

Ca 468 kcal/port med ris
Ca 244 kcal/port utan ris
Sallad: ca 86 kcal/port

4 port

500 g rostbiff
2 tsk smör
100 g strimlad vitkål
2 paprikor i valfri fär i mindre bitar
2 gula lökar hackad
3 dl vatten
1,5 msk oxfond
1/2 dl chilisås
1 dl matlagningsgrädde 15%
1 tsk vetemjöl+ lita vatten till redning
salt
grovmalen svartpeppar

3 dl okokt ris

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning.
Skär köttet i större bitar ca 2×2 cm. Bryn köttet i smöret.
Koka upp vatten och fonden i en gryta. Häll i köttet, lök och vitkål i grytan. Låt puttra ca 40 minuter. När grytan kokat 20 minuter häll i paprikan. Servera med salladen och riset.

Sallad:
2 tomater
30 g babyspenat
1 röd lök hackad
50 g fetaost 25% i tärningar
1 msk olja
1/4 msk vitvinsvinäger
salladskrydda

Blanda ihop alla ingredienserna.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Detta var verkligen en jättegod gryta och mycket mat. Om man har barn i familjen som ej gillar vitkål och det så kan man riva det jättesmått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: