Fiskbiff med mos och kall sås


Foto: Martina

ca 562 kcal/port
Fiskbiff: ca 217 kcal/port
Mos: ca 239 kcal/port
Sås: ca 107 kcal/port

4 port

400 g fiskfilé
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
2 msk smör

Mixa alla ingredienserna utom ströbrödet och smöret till en färs i en mixer.
Forma 8 biffar och lägg dem i ströbrödet så det kommer på båda sidorna. Stek ca  minuter på varje sida.

Mos:
ca 1 kg potatis
ca 2,5 dl lättmjölk
2 msk smör
Salt och vitpeppar

Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen är klar. Värm under tiden mjölken och smöret och vispa potatisen med mjölken till mos, smaksätt med salt och peppar.

Sås:
2 dl gräddfil
1 1/2 dl turkisk yoghurt 3,5%
2 msk chilisås
3 msk bostongurka
salt, vitpeppar

Blanda alla ingredienser smaka av med kryddor

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Ibland kan man undra hur mycket mat som ryms i ett barns mage. Här åt båda verkligen tills det tog stopp, så det finns risk att ni måste laga mera biffar om ni har familjemedlemmar som kan äta riktigt bra. Om jag vill att barnen ska äta mer fisk så blir det denna maträtten i topp.

Lämna en kommentar