ca 562 kcal/port
Fiskbiff: ca 217 kcal/port
Mos: ca 239 kcal/port
Sås: ca 107 kcal/port
4 port
400 g fiskfilé
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
2 msk smör
Mixa alla ingredienserna utom ströbrödet och smöret till en färs i en mixer.
Forma 8 biffar och lägg dem i ströbrödet så det kommer på båda sidorna. Stek ca minuter på varje sida.
Mos:
ca 1 kg potatis
ca 2,5 dl lättmjölk
2 msk smör
Salt och vitpeppar
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka tills potatisen är klar. Värm under tiden mjölken och smöret och vispa potatisen med mjölken till mos, smaksätt med salt och peppar.
Sås:
2 dl gräddfil
1 1/2 dl turkisk yoghurt 3,5%
2 msk chilisås
3 msk bostongurka
salt, vitpeppar
Blanda alla ingredienser smaka av med kryddor
Recept lagat av Martina
Kommentar:
Martina: Ibland kan man undra hur mycket mat som ryms i ett barns mage. Här åt båda verkligen tills det tog stopp, så det finns risk att ni måste laga mera biffar om ni har familjemedlemmar som kan äta riktigt bra. Om jag vill att barnen ska äta mer fisk så blir det denna maträtten i topp.