Martinas frallor


Foto: Martina

ca 188 kcal/port räknat på 15 frallor
ca 15 frallor

50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
1 msk honung
1 dl krossade linfrö
3 dl dinkelmjöl
5 dl fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, häll i fingrvarmt vatten 37 grader och lös upp jästen. Blanda i salt, honung och rör om.
Blanda i mjölet tills det blir en lite halvkletig deg som lossar från kanterna, det är inte säkert du behöver all mjöl. Knåda minst 10 min med en assistent eller ännu längre för hand. Låt jäsa under bakduk 40 minuter. Baka ut ca 15 bullar och jäs ca 20 minuter till.

Baka i mittersta falsen av ugnen i 225 grader ca 10 minuter, brödets innertemperatur ska vara 98 grader.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: När jag bakar bröd/frallor följer jag oftast inget recept utan tar lite vad jag känner för och har hemma. Hela familjen mumsade glatt i sig frallor och det smakade väldigt gott till en soppa som det blev denna dagen med frallorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: