Mexikansk kyckling


Foto: Martina

ca 535 kcal med ris
ca 311 kcal utan ris

4 port

500 g kycklingfilé
Panering:
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk kakao
2 msk margarin

sås:
1 gul lök i tunna skivor
1 msk smör
1 tsk kakao
1 tsk socker
1 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 msk av mjöl och kakaoblandningen från paneringen
1 dl matlagningsgrädde
salt

3 dl okokt ris

Gör så här:
Sätt på riset. Blanda vetemjöl, kakao och salt.
Ta undan 2 msk att reda såsen med.
Vänd kycklingfilén i paneringen, bryn dem i smör.
Späd med lite vatten och låt eftersteka ca 8 minuter tills de är klara.

Fräs under tiden lökskivor i en kastrull på svag värme, rör ner kakao, socker, tomatpuré.
Tillsätt vatten och smulad buljong. Koka så buljongen löser sig.
Vispa samman mjölblandningen med grädden.
Blanda ihop med såsen och koka minst 3 minuter så mjölsmaken försvinner.

Servera med riset och en god sallad.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Hade det här receptet i en bok med recept på 20 minuter. Blev en fantastiskt god rätt och såsen var mumma, sen att ja gjorde lite fel är en annan femma🙂 skulle egentligen varit kanel i paneringen istället för kakao.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: