ca 549 kcal/port räknat med 100 g okokt pasta/port
4 port
4 portioner pasta (mer eller mindre om man väljer tillbehör till pastan)
200 g fetaost max 16%
2 msk riven parmesanost
1 st citron (rivet skal och saft)
2 msk olivolja
1 kruka basilika
salt & peppar
Koka pastan. Riv citronskalet och pressa ut saften. Blanda det med olivolja. Hacka basilikan.
Häll av pastan. Häll i citronsaft & skal/oljan i pastan och rör om. Smula ner fetaost och häll i riven parmesanost, blanda med den hackade basilikan. Smaka av med salt och peppar.
Recept lagat av Mia
Kommentar:
Mia: Basilika, fetaost och pasta.. Kan det går fel?? Iallafall inte hos oss då det är några utav de ingredienser jag tycker väldigt mycket om. Att det ska vara färsk basilika i denna rätt är en självklarhet, smaken blir helt annan om man väljer fryst. Tillsammans med citronen blev det en speciell och lite frisk smak på det hela. Till resten av familjen serverades pastan med en stekt nötköttbit, om man serverar det med kött eller annat kan man minska ner pastan lite kanske, jag valde att ha ca 100 g okokt pasta/port. För min del som inte äter kött, räckte det alldeles utmärkt med bara pastarätten.
En enkel lördagsrätt. Uppskattad av både liten och stor.