Kycklinggryta med röd curry


Foto: Martina

ca 460 kcal/port med ris
ca 235 kcal/port utan ris

4 port

400 g kycklingfilé
1 gul finhackad lök
2 klyftor pressad vitlök
2 tsk olja
2 tsk röd currypasta (lite mindre ifall man ej gillar hetta i mat)
2 paprika i olika färg
200 g bambuskott
10 champinjoner i skivor
1 dl vatten
3 dl mellanmjölk
2 dl turkisk yoghurt 3,5%
salt, vitpeppar
1 tsk timjan

3 dl okokt ris

Gör så här:
Koka riset enligt anvisning.
Stek champinjonerna utan fett. Fräs alla grönsakerna i 1 tsk olja.
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i 1 tsk olja. Salta och peppra och häll i timjanen.
Häll i 1 dl vatten med currypastan och låt puttra en stund.
Lägg i grönsakerna och häll i mjölken och låt puttra ca 10 min tills kycklingen är klar. Ta bort från plattan så det slutar koka och häll i den turkiska yoghurten och värm upp men låt det inte koka.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med broccoli.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Hade en del turkisk yoghurt i kylen som höll på att bli gammalt och perfekt till en gryta. Så tog lite vad jag hade hemma och kikade lite efter recept på nätet och gjorde om. Resultatet blev jättegott men lite i starkaste laget för barnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: