Kålpudding


Foto: Martina

ca 574 kcal/port med potatis
ca 453 kcal/port utan potatis

4 port

800 g vitkål
1 tsk margarin
1 msk sirap

1 dl ströbröd
2 dl vatten
salt o peppar
1 tsk soya
500 g blandfärs max 15%
1 finhackad lök
1 1/2 dl vatten

Sås:
2 msk vetemjöl
1 msk margarin
2 dl lättmjölk
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Collorit
Salt o peppar

8 potatisar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll upp ströbrödet och 2 dl vatten i en bunke och låt svälla.
Skär vitkålen i mindre bitar och bryn i smöret. Salta och peppra och häll till sist över sirapen.
Blanda ihop färsen, kryddor, hälften av vitkålen, löken och vatten och rör till en smidig färs. Gör ett stekprov o kolla om det behövs mer kryddor.
Lägg i färsen i en ugnsform och forma den jämt. Lägg över det sista vitkålen överst och in i mittersta falsen i ugnen ca 30-35 min.

Koka under tiden potatis och gör såsen.
Smält margarinet och blanda ihop mjölet så klumparna försinner.
Tillsätt vätskan och koka upp minst 3 minuter. Tillsätt buljongen och färga med colloriten till önsad färg. Häll ev i sky från kålpuddingen. Smaka av med salt o peppar.
Servera ev med lingonsylt eller gelé.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Kålpudding är en liten favorit hos mig, skulle gärna äta den oftare men tyvärr jublar inte min sambo och barn lika mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: