Honungslax med mangosås


Foto: Mia

ca 544 kcal/port
Lax: ca 259 kcal/ port
Tillbehör: ca 181 kcal/port
Mangosås: ca 104 kcal/port

Honungslax
4 port

4 st laxkotletter a`la 125 g
2 msk flytande honung
2 tsk salt
1 tsk grovkrossad vitpeppar

Tillbehör:
800 g potatis
salt & peppar
1 msk olja (till både laxen och ugnspotatisen)

Gnid in laxen med honung, salt & peppar. Låt stå i kylen minst 1 1/2 timme: stek den sedan i en grillpanna. Servera med mangosås och ugnsrostad potatis.

Mangosås
4 port

1 mango (eller persika el. nektarin)
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 tsk finhackad röd chili
1/2 msk flytande honung
2 krm salt

Blanda ihop allt och smaka av. Krydda mer om det behövs.

Recept lagat av Mia

Kommentarer:
Mia: Den här rätten är supergod, kalla såser går alltid hem hos oss och det söta i denna såsen passar bra med den snabbgravade laxen. Jag använde mig av citronsalt och kunde gärna ha haft mer salt på, var lite väl försiktig. Men hela rätten är iallafall supergod. Den kalla såsen kan man använda vilken söt frukt man vill, jag har provat med både mango och persika, båda passar bra. Så man kan ju anpassa lite efter vad som finns i affärerna. Varför inte en sharonfrukt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: