Bittens kycklingfilé

ca 465 kcal/port med ris
ca 241 kcal/port utan ris

4 port

500 g kycklingfilé
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 msk soja
1 tärning hönsbuljong
1 1/2 msk farinsocker
1/2 msk timjan
1/2 msk rosmarin
1/2 msk mejram
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl creme fraiché 15%

3 dl ris

Gör så här:

placera kycklingfileérna i en eldfast form.
Blanda samtliga ingredienser utom creme fraiché och häll blandningen över fileérna.
Sätt in i ugn 200 grader ca 15 minuter, höj till 225 grader och låt stå ytterligare ca 15 minuter.
Häll av skyn i en kastrull och blanda ner fraichén och värm upp.
Skiva fileérna.
Servera ihop med valfri mängd ris och valfri sallad.

Alt. låt fileerna kallna i skyn, skiva och ät kallt tillsammans med en potatissallad.

Recept lagat av Rita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: