Ärtsoppa med morot och timjan


Foto: Mia

ca 437 kcal/port

500 g ärtor (torkade)
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 buljongtärning
1 gul lök
2 morötter
13 dl vatten ca.

Lägg ärtorna i blöt kvällen innan.  Skölj av dem och lägg i en kastrull. Häll på vatten, börja med 1 liter vatten och fyll på allteftersom. Lägg i den gula löken, buljongen och kryddorna.
Soppan ska koka ca 1,5 timmar. De sista 15 minuterna lägg i grovrivna morötter och låt koka.

Servera med en god ostsmörgås.

Recept lagat av Mia

Kommentar:
Mia: Egengjord ärtsoppa älskar jag och enligt mig så ska ärtsoppa vara utan fläsk.🙂 (det är ju tur att smaken är olika) resten av familjen hade säker hellre velat ha kött i men denna soppan är uppskattad oxå. Med morötter i blir soppan lite sötare. Det tar en stund att koka färdigt soppan, men det krävs däremot inte mycket ansträngning för att få den färdig.  Det man kan tänka på är att man måste troligtvis späda soppan under kokningens tid så att den inte blir för tjock. Men börja med lite så ser man mot slutet hur det ser ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: