Veckans veggie: Morots och jordnötsbiffar

Här hemma äts det gärna vegetarisk mat, iallafall äter jag gärna vegetarisk. De andra i familjen har väl egentligen inget val då det är jag som lagar maten.🙂 Tänkte dela med mig lite av vegetariska recept då och då. Även om man inte är vegetarian är det iaf roligt att variera sig och prova andra maträtter. Den här rätten är en biff blandad med morot och jordnötter, som lunch tycker jag att det är lagom att servera dem med en kall sås och en god sallad. Men man kan även ha dem tillsammans med tex ris.


Foto: Mia

ca 469 kcal/port med sås utan stekfett
ca 417 kcal/port utan sås och stekfett

Morots & jordnötsbiffar med ärtig sås

4 port

1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
4 morötter
2 dl jordnötter
1 dl sojamjöl
salt
1 tsk basilika
smör att steka i

Blanda ihop skorpmjöl och matgrädde, låt dra en stund. Skala morötterna, miza dem fint eller riv dem. Mixa jordnötterna. Blanda ihop alla ingredienser. Skulle smeten verka lite torr, tillsätt lite vatten. Forma dem till biffar och stek dem, servera med kall ärtig sås och en god sallad.

Kall ärtig sås
4 port

2 dl turkisk yoghurt 3,5%
1 msk mango chutney
1 dl gröna ärtor

Blanda ihop, smaka av med salt och peppar.

Recept lagat av Mia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: