Lasagnette


Foto: Martina

ca 590 kcal/port

4 port

280 g lasagnetter (fullkorn)
400 g nötfärs max 15%
1 tsk olja
50 g rotselleri (riven)
2 morötter (riven)
1 gul lök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 burk tomatkross
6 dl vatten
1 köttbuljong
1 1/2 msk tomatpure
3 msk kinesisk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
1 msk oregano
salt och svartpeppar
2 dl riven ost max 17%

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs grönsakerna i oljan. Stek med köttfärsen tills den är färdigstekt. Tillsätt, tomatkross, tomatpure, soja, balsamvinäger, vatten och buljong. Låt puttra en stund. Smaka av med kryddorna. Lägg i lasagnetterna i en ugnsform och häll över köttfärssåsen. Strö över den rivna osten och grädda i mittersta falsen i ugnen ca 40 minuter.
Servera med en god sallad.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Tina: Köttfärssåser, lasagne etc är perfekt att smuggla i lite grönsaker. Blir en fantastisk god smak och blir sällan något över till matlåda när vi lagar detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: