ca 418 kcal/port med potatis
ca 297 kcal/port utan potatis
100 g morot/ 45 kcal
4 port
4 kycklingfileér (125 g st)
4 st bacon skivor
100 g färskost vitlök & örter light
1 dl basilika färsk
2 dl vitt vin (matlagningsvin)
15 g smör
salt, svartpeppar
8 st potatisar
Morötter och ev andra rotfrukter
1 tsk olja
Gör så här:
Banka ut kycklingfileérna så dem är ungefär 1 cm tjocka. Salta och peppra. Blanda vitlöksosten med hackad basilika och bred den över fileérna.
Rulla ihop dem och linda en baconskiva om varje rullad.
Stek i torr stekpanna så att den får fin färg runt om.
Häll sedan över vinet och låt sjuda i 20 minuter.
Klyfta potatisen och morötterna och lägg i en långpanna.
Ringla över oljan och salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Rör om lite då och då.
När kycklingfileérna sjudit 20 minuter, ta upp den och lägg i en form. Häll i grädden och sjud på svag värme.
Salta och peppra. Rör i smöret. Häll såsen över kycklingfileérna oh servera med potatisklyftorna och morötterna.
Recept lagat av Hanna