Kycklingrullader med vitlök och örter


Foto: Hanna

ca 418 kcal/port med potatis
ca 297 kcal/port utan potatis
100 g morot/ 45 kcal

4 port

4 kycklingfileér (125 g st)
4 st bacon skivor
100 g färskost vitlök & örter light
1 dl basilika färsk
2 dl vitt vin (matlagningsvin)
15 g smör
salt, svartpeppar
8 st potatisar
Morötter och ev andra rotfrukter
1 tsk olja

Gör så här:
Banka ut kycklingfileérna så dem är ungefär 1 cm tjocka. Salta och peppra. Blanda vitlöksosten med hackad basilika och bred den över fileérna.
Rulla ihop dem och linda en baconskiva om varje rullad.
Stek i torr stekpanna så att den får fin färg runt om.
Häll sedan över vinet och låt sjuda i 20 minuter.

Klyfta potatisen och morötterna och lägg i en långpanna.
Ringla över oljan och salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Rör om lite då och då.

När kycklingfileérna sjudit 20 minuter, ta upp den och lägg i en form. Häll i grädden och sjud på svag värme.
Salta och peppra. Rör i smöret. Häll såsen över kycklingfileérna oh servera med potatisklyftorna och morötterna.

Recept lagat av Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: