ca 441 kcal/port med spaghetti
4 port
280 g fullkornsspaghetti
400 g fiskfilé (hoki, sej)
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk olja
1 burk krossade tomater
1/2 dl chilisås
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 msk oregano
salt
125 g kidneybönor
1 dl lätt creme fraiché 15%
1 tsk olja
Gör så här:
Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
Fräs löken och vitlöken i 1 tsk olja. Tillsätt tomatkross, chilisås, buljong och oregano. Låt puttra en stund.
Finhacka fisken i mindre bitar och stek fisekn i en stekpanna med resten av oljan tills den är klar.
Tillsätt kidneybönor och creme fraiché i såsen, låt bli varmt. Häll till sist i fisken.
Servera med pastan och någon god sallad.Strö över lite oregano
Recept lagat av Martina
Kommentar:
Martina: Det var min syster Mia som tipsade om att göra en fiskfärssås sen ändrade jag lite i receptet och lade till lite saker. Hade min mamma på besök och rätten gick hem hos oss alla. En fiskrätt som kommer att lagas flera gånger här hemma när jag vill ha en snabblagad rätt.