Fiskfärssås ala Tina


Foto: Martina

ca 441 kcal/port med spaghetti

4 port

280 g fullkornsspaghetti
400 g fiskfilé (hoki, sej)
1 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk olja
1 burk krossade tomater
1/2 dl chilisås
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 msk oregano
salt
125 g kidneybönor
1 dl lätt creme fraiché 15%
1 tsk olja

Gör så här:
Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
Fräs löken och vitlöken i 1 tsk olja. Tillsätt tomatkross, chilisås, buljong och oregano. Låt puttra en stund.
Finhacka fisken i mindre bitar och stek fisekn i en stekpanna med resten av oljan tills den är klar.
Tillsätt kidneybönor och creme fraiché i såsen, låt bli varmt. Häll till sist i fisken.
Servera med pastan och någon god sallad.Strö över lite oregano

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Det var min syster Mia som tipsade om att göra en fiskfärssås sen ändrade jag lite i receptet och lade till lite saker. Hade min mamma på besök och rätten gick hem hos oss alla. En fiskrätt som kommer att lagas flera gånger här hemma när jag vill ha en snabblagad rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: