Halv sex hos Tina, dessert Nötig paj

ca 432 kcal/port utan grädde
1 msk mellangrädde vispad ca 18 kcal

8 port

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
100 g smör

Fyllning:
200 g blandade nötter
1 dl strösocker
50 g smör
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk lättmjölk
1 msk sirap

Gör så här:
Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg. Låt vila en stund i kylskåpet. Sätt ugnen på 225 grader och tryck ut degen i en pajform ca 24 cm eller en rektangulär form 15×25 cm.
Rosta nötterna i en stekpanna, låt svalna ngt och gnugga dem så skalen lossnar.
Förgrädda pajdegen ca 10 min.
Lägg socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Värm under omrörning tills det börjar att sjuda.
Rör ner nötterna, häll nötblandningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 min, låt pajen svalna och servera med 1 msk vispad mellangrädde.

Recept lagat av Martina

Kommentar:

Martina: Nyttig?? Näe absolut inte. God??? MMMmmm jättegod. Blev lite knäckig. Det enda tråkiga var att alla blev proppis efter både förrätt o huvudrätt att vi knappt orkade efterrätt. Men en enkel och annorlunda paj som alla sa att de gillade såvida de inte ljög för mig för att inte såra mig 🙂 Kommer jag laga den igen? Med all säkerhet. Enda tråkiga var att vi glömde ta foto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: