En påskig chokladpudding

Mia: Snart är påsken över, hos oss har det varit massor med god mat, MYCKET godis och släktträff. Nu är vi iallafall hemma hos oss och lugnet sprids omkring oss. Borta bra men hemma helt klart bäst. Passade på att göra en sista effterätt innan morgondagens vardag kommer ifatt. En hel månads träning står på schemat för att göra av med alla överflödiga kalorier man har tryckt is ig under helgen…… Men trevligt har det varit.
Så idag svängde jag ihop en gammal favorit rätt som brukade bestå av färdigt pulver men som är minst lika enkel att göra själv om man har ett bra recept. Och den känns inte helt onyttig då den ryms inom min pointsplanering.


Foto: Mia

ca 146 kcal/ 4 port utan persika o grädde
ca 117 kcal/ 5 port utan persika o grädde
1 persika halva ca 42 kcal
1 msk mellangrädde vispad 27% ca 18 kcal

4-5 portioner
5 dl lättmjölk
5 msk maizena
3 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
1 msk vaniljsocker (eller vanilla pulver)

Vispa ihop allt i en kastrull. Ställ på plattan och sätt på värmen. Vispa under tiden tills det blir varmt och tjocknar (inte koka), när det tjocknat dra av från plattan och låt svalna. Häll upp i portionsformar.

Servera med en klick lättgrädde och en persikahalva.

Recept lagat av Martina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: