Morotspasta


Foto: Mia 

ca 465 kcal/port med pasta utan parmesan(100 g okokt pasta är 360 kcal)
ca 195 kcal/port utan pasta och parmesan
ca 31 kcal/ 1 msk parmesan 
4 port

 3 st stora morötter
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 buljongtärning
2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
Salt & peppar
3 msk persilja
Ev. cayennepeppar

300 g spagetti
4 msk parmesanost

 Koka pastan.

Skala morötterna, riv dem grovt. Hacka löken och fräs den i oljan. Lägg i morötterna och krossade tomater.  Smula ner buljongtärningen. Ta eventuellt någon dl vatten i också om det blir för tjockt. Låt puttra ca 15 minuter.

Häll i matlagningsgrädde och låt puttra en stund till. Krydda med persilja, ev. salt och peppar och cayennepeppar om man vill ha lite sting på röran.

 Recept lagat av Mia

Kommentarer:
Mia: Jag hittade detta recept på ica.se. Måste säga att jag var väldigt skeptisk först, men gav det en chans iallafall. Och det ångrar jag inte, detta var verkligen supergott! Hela familjen tyckte att det var en höjdare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: