Cognacsflamberad fläskfilé

ca 405 kcal/port med potatis (100 g potatis är 76 kcal)

4 port

500 g fläskfilé
1 dl konjak
2 dl creme fraiche 15%
2 msk dijonsenap
1 köttbuljongtärning
4 klyftor vitlök
kryddkasse
salt & peppar
8 potatis

Gör så här:

Skiva fläskfilén och bryn den i oljan i en stekpanna, salt och peppra.
När ytan fått en fin yta häller man över konjaken och ”tänder på”.
Har man inte provat innan, ska man vara mycket försiktig.
Tänk på att inte ha en fläkt direkt över pannan och helst ha ett stort lock eller något annat som kan kväva eld i närheten.

OBS! Blirlika gott utan att elda med.

Häll över fraiche, senap och ta även i buljongtärning och vitlök.
Låt puttra några minuter och smaka av med mer salt och peppar.
Klipp över en tuva kryddkrasse innan servering.

Servera med pressad kokt potatis och en grönsallad.

Recept lagat av Ingela

Kommentar:

Ingela: En snabb finmiddag som jag tycker är en av de godaste kombinationer av kryddor man kan tänka sig. Passar även till kyckling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: