Kycklingar med äggrumpor


Foto: Pia

” Tema påsk”

ca 332 kcal/ st

12 st

50 g jäst
50 g smör
5 dl mellanmjölk
2 tsk salt
650 g vetemjöl
1 ägg till pensling
12 ägg till kropparna
12 russin

Gör så här:
Ta fram äggen ur kylen när du sätter degen så är det mindre risk att dem spricker i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och häll på mjölken, värm/kyl till 37 grader.
Lös upp jästen med degspadet i en bunke.
Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen länge och väl.
En ordentligt arbetad deg behöver inget mjöl vid utbakningen.
Jäs i bunken 30 minuter.

Arbeta igenom degen igen och dela i 12 bitar.
Rulla bullar som formas runt äggen med den tjocka sidan in i bullen. Sätt en liten degboll som huvud, vill den inte fastna så limma med lite vatten.
Jäs på plåten i 30 minuter.
Klipp russinen i 2 bitar och sätt dit halvorna som ögon.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, se till att inte pensla på äggen.
Sätt in i ugnen i 15 minuter. Då blir bröden klara och äggen nästan hårdkokta.
Öka tiden något om du har stora ägg.

Recept lagat av Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: