Ugnsstekt kalkonfilé

”Tema Påsk”

100 g kalkon är ca 115 kcal

Salta o peppra o lägg filen på ett folieark…
Hacka rikligt med örtkryddor…t.ex basilika, salvia, rosmarin, timjan, låt
fantasin flöda o ta det du gillar i smak
o rulla in filen med kryddor runt om….
Stek i ugn på 150 gr….tills innertemp är minst 72 grader….skär ett snitt o
kolla, röd= icke färdig
Låt den vila ca ½ timma inlindad i folien, innan den skärs i tunna eller
tjocka skivor lite beroende på vad man ska ha den till

Filen kan ätas varm som kall….till t.ex en potatisgratäng,,,eller som kall
på en buffe…eller som smörgåspålägg om det blir något över
kanske lite svår att kalori beräkna men 125 gr färsk kalkonfile är 144 kcal och även
hög mättnadsfaktor så det är nyttig mat…
Glad Påsk
Rita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: