”Tema Påsk”
100 g kalkon är ca 115 kcal
Salta o peppra o lägg filen på ett folieark…
Hacka rikligt med örtkryddor…t.ex basilika, salvia, rosmarin, timjan, låt
fantasin flöda o ta det du gillar i smak
o rulla in filen med kryddor runt om….
Stek i ugn på 150 gr….tills innertemp är minst 72 grader….skär ett snitt o
kolla, röd= icke färdig
Låt den vila ca ½ timma inlindad i folien, innan den skärs i tunna eller
tjocka skivor lite beroende på vad man ska ha den till
Filen kan ätas varm som kall….till t.ex en potatisgratäng,,,eller som kall
på en buffe…eller som smörgåspålägg om det blir något över
kanske lite svår att kalori beräkna men 125 gr färsk kalkonfile är 144 kcal och även
hög mättnadsfaktor så det är nyttig mat…
Glad Påsk
Rita