Spenat och pinjenötspaj


Foto: Ingela

4-6 port
ca 538 kcal/4 port
ca 430 kcal/ 5 port
ca 359 kcal/ 6 port

Pajdeg:
3 1/2 dl fullkornsvetemjöl
1/ tsk bakpulver
50 g smör
1 1/2 dl kesella

Innehåll:
300 fryst spenat (tinad)
100 g chevre (getost)
1/2 stimlad purjolök
20 g pinjenötter
3 ägg
1 1/2 dl lätt mjölk
1 1/2  dl matgrädde 4%
salt och peppar

Gör så här:

Pajdeg: Blanda snabbt till  en pajdeg, kläm ut i en form. Picka med en gaddel och grädde 200 grader i 15 minuter.

Innehåll:  Fräs spenaten några minuter och krydda med salt och peppar, lägg ner i pajen.
Skiva och smula chevren över spenaten, sedan strimlad purjolök och toppa med pinjenötter.

Vispa upp ägg, mjölk, grädde med salt och peppar. Häll över och grädda pajen i ca 30 minuter 200 grader.

Servera med en blandad grönsallad eller en mer matig med tex bönor om du vill att den ska räcka till 6 portioner.

Mycket god!

Recept lagat av Ingela

Kommentar:

Ingela: Man kan experimentera med flera kryddor och vill man lyxa så ringlar man lite honung innan gräddning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: