Ryggbiff med klyftad potatis

ca 415 kcal/portion

4 port

4 bitar ryggbiffar à 90 gram
salt, svartpeppar
1/2 msk + 1/2 msk olivolja ( till stekning samt potatis)
8 st potatisar fast sort

Tzatsiki:
3 dl grekisk naturell yoghurt 10%
1/2 gurka
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
2 klyftor vitlök pressad
salt, nymalen svartpeppar

Gör så här:
Borsta av potatisarna och skär i klyftor. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och rör om. Salta och peppra.
Ugnsstek i 225 grader ca 20 minuter.

Tzatsikin: Skär gurkani små bitar och salta. Låt den rinna av i en sil.
Blanda ihop gurka, yoghurt, vinäger, olja, peppar och vitlök. Smaka av med salt. Ställ in i kylen.

Ta fram en grillpanna. Salta och peppra biffarna. Grilla/stek i olivoljan några minuter på varje sida.

Servera med en grönsallad, gärna med ruccola.

Recept lagat av Hanna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: