Kryddstark köttfärsröra i majsbröd


Foto: Pia

ca 464 kcal/portion

4 port

Köttfärsröran:
500 g nötfärs max 10%
1 msk rapsolja
1 hackad lök
1 hackad paprika
3 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 tsk chilipulver
1 tsk senapspulver
1 krm cayennepeppar
1 brk krossade tomater
1 tsk socker

Majsbrödet:
1 dl maizena
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk chilipulver
1 msk rapsolja
1 3/4 dl lättmjölk

Till formen:
1 msk rapsolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs färsen. Tillsätt lök och paprika som får fräsa med en stund.
Tillsätt övriga ingredienser och låt det hela koka ihop medans du gör majsbrödet.
Blanda de torra ingredienserna till brödet i en skål. Blanda dem våta i en annan skål.
Blanda nu ihop dem båda. Det blir inte en deg utan en mycket lös smet.
Smörj en form och häll i brödsmeten. Lägg färsröran på smeten men inte ända ut i kanterna utan spara en bit runt om.
Sätt in i ugnen i 25-30 minuter.
Servera med en fräsch sallad.

Recept lagat av Pia

 

Annonser

2 Responses to Kryddstark köttfärsröra i majsbröd

  1. Ing-Brith skriver:

    Läser i en del kommentarer att det ska finnas points uträknat på dessa recept. Men var hittar jag det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: