Thaisoppa med risnudlar

ca 354 kcal/port

4 port

300 g strimlad kycklingfilé
1 bit purjolök, hackad
1 paprika (valfri färg)
15 g färsk ingefära finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olja
1 msk fisksås
2 msk kycklingfond
1 liter vatten
2-3 tsk röd currypasta
färsk koriander, hackad
1 pkt risnudlar 250 g (breda)
1/2 lime

Gör så här:Blanda alla ingredienserna utom koriander, lime och risnudlar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan.
Koka risnudlarna och dela upp dem i 4 skålar och häll över soppan.
Toppa med koriander och pressa över lime.

Recept lagat av Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: