Portergryta

Foto: Tina

451 kcal med potatis (100 g potatis 76 kcal)
1 msk svart vinbärsgelé 66 kcal

4 port

500 g Nötkött (fransyska, högrev)
1/2 dl kinesisk soya
33 cl Porteröl (eller mörk öl)
1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
2 köttbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
5 st torkade enbär
5 st svartpepparkorn
1 gul lök
ev salt och vitpeppar

Sås:
1/2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 15%
2 msk vetemjöl

Tillbehör: 800 g potatis

Gör så här:
Koka upp öl, soya, saft, buljongtärning, timjan, enbär, svartpepparkorn och klyftad lök.
Skär under tiden köttet i mindre bitar. Lägg i den kokande vätskan och koka minst 1 timme tills köttet är mört. Ta ut köttet och lägg undan, sila såsen, lägg tillbaks i grytan. Vispa ihop mjölet med vattnet och matlagningsgrädden och häll i såsen. Koka minst 3 minuter och lägg i köttet i såsen tills den blir varm.  Servera med en klick svartvinbärs gelé, en god sallad och potatis.

Recept lagat avMartina

Kommentar:

Tina: Har gjort porterstek några gånger och idag ville jag testa gryta. Smaken blir så gott och är en perfekt söndagsmiddag som går hem hos alla i familjen utom dottern som mest petade i maten. Tar lite tid att tillaga men sköter sig själv på spisen så man hinner göra annat under tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: