Parmesankyckling med härlig tomatsås

Foto: Mia

ca 274 kcal/port utan pasta (100 g okokt pasta 360 kcal)

4 port

Tomatsås
8 st soltorkade tomater (torkade, eller i burk utan olja)
2 dl kokande vatten
1 tsk olivolja
1 röd paprika
1 gul lök
1 burk krossade tomater (gärna Mutti)
½ dl persilja
2 msk basilika
1 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
½ hönsbuljongtärning
Salt & svartpeppar

Kyckling
½ dl vetemjöl
½ dl parmesanost
salt & svartpeppar
4 st kycklingfiléer (á 125 g)
1 st äggvita
1 msk olivolja

280 g pasta

Sätt på pastavatten och koka pastan enligt anvisning.

Tomatsåsen: Lägg de soltorkade tomaterna i blöt ca 30 minuter, (detta kan man ha förberett genom att lägga dem i blöt i kylen under dagen, eller koka upp vatten och lägg i tomaterna i vattnet några minuter).
Hacka tomaterna, löken och paprikan, hetta upp oljan i en panna och fräs hacket i några minuter.
Häll på krossade tomater och vatten, rör om och koka upp.  Häll i kryddor och vitlök, låt puttra ca 20 minuter.

Kyckling: Blanda mjölet med riven parmesanost och svartpeppar. Lägg kycklingfileerna mellan bakplåtspapper eller platsfolie och kavla ute dem lite (eller använd en köttklubba och banka dem lite). Doppa kycklingfiléerna i äggvita och sen i mjölblandningen.
Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna och stek kycklingarna ca 5 minuter på varje sida, eller tills de har blivit gyllenbruna.

Servera med kokt pasta och valfri sallad.

Recept lagat av Mia

Kommentar: Bjöd på denna maträtt när jag hade besök av min syster och hennes dotter. Kycklingen var väldigt smakrik och god, barnen älskade den, det var lite chicken nuggets smak över den. Tomatsåsen var också väldigt smakrik , kul att prova lite annan tomatsås än vad man brukar. Hos barnen gick den inte riktigt hem, lite för mycket ”vuxensmak” över den kanske. Men jag kommer definitivt att laga den tomatsåsen fler gånger här hemma.

Lämna en kommentar