Fetaostfyllda minipannbiffar med rostade rotfrukter och advokadoröra

Pannbiff: 274 kcal/port
Rotfrukter: potatis (76 kcal/100g ), Morot (45 kcal/100g), Kålrot (35 kcal/100 g), Rotselleri ( 36 kcal/100g),  Persiljerot (61 kcal/100 g
Olja: 2 tsk (88 kcal)
Avokadoröra: 293 kcal hela satsen

4 port

Pannbiffar:

400 Nötfärs 10% (annars är älgfärs underbart)
1 ägg
3 msk ströbröd
1 finhackad gul lök
2 tsk dijonsenap
salt, peppar, spiskummin, rosmarin, vitlök, cayennepeppar
50 g fetaost i ca 20 små bitar (max 25%)
2 tsk olja

Rotfrukter:
8 potatisar
Ta de rotfrukter du tycker bäst om t.ex. morot, kålrot, palsternacka, rotselleri, persiljerot.

Avokadoröra:
1 avokado
2 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, ev citron

Mosa avokadon med de andra ingredienserna.

Gör så här:
Rotfrukter:

Ansa och skär o stavar. Blanda med 2 tsk olja och salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar.
225 grader i 20 min, rör om och låt stå ca 20 min till i ugnen.

Köttfärs:
Blanda ägg och ströbröd, låt svälla några minuter och blanda ner kryddor, lök och sist köttfärs.
Gör små bullar och tryck i en bit fetaost och rulla in. Platta till dem lite och låt dem få fin färg i stekpannan. Lägg i en ugnsfast form och låt dem stå inne i ugnen ca 15 minuter med rotfrukterna.

Recept lagat av Ingela

Kommentar:

Ingela: Det passar underbart med ett glas rött vin till den här maten som gärna känns lite lyxig en fredagskväll. Hoppa över potatisen om du vill spara points/kalorier och gör gärna en grönsallad till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: