Blåbärscheesecake i glas

Foto: Pia

293 kcal/port

4 port

125 g frysta blåbär
10 digestive fullkorn
2 gelatinblad
250g  kesella 1%
100 g philadelphiaost 5%
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Ta fram blåbären så att dem är halvtinade.
Krossa kexen och fördela hälften av dem i stora glas.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa ihop ost, kesella, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm.
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Tag ett par skedar av krämen och lägg i kastrullen och blanda ordentligt med gelatinet.
Häll sedan dett i resten av smeten och blanda.
Rör ner blåbären, men spara lite till dekorationen.
Lägg hälften av smeten i glasen, lägg på resten av kexsmulorna och till sist resten.
Strö över blåbären. Låt glasen stå i kylen en timma innan de serveras.

Recept lagat av Pia

Kommentar:

Pia: Cheesecake har alltid varit en av mina favoriter. Men det brukar vara massor av kalorier och så tar jag alltid en större bit än jag borde. Den här är riktigt smal och i portionsglas är det ingen risk att man tar för mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: