Indisk Linssoppa

Foto: Ingela

Ca 138 kalorier utan tillbehör
Ca 332 kcal Med baguette ost och smör
4 port

  • 2 dl gula linser
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk röd chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm kardemumma
  • 1 1/2 tsk salt
  • 12-14 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ev tärnad morot om man vill

Tillbehör: En limeklyfta att pressa i förhöjer ytterligare.
En god fullkornsbaguette (10 cm) med 1 skiva ost (17%) och 1 tsk smör rekomenderas (gärna nygräddad)

Gör så här:

  1. Skölj linserna. Koka dem i buljongen i ca 20 minuter, lägg i kryddorna under kokningen och pressa i vitlök mot slutet. Det är fritt fram att öka kryddmängd och vitlök så det blir så hett man vill. Var försiktig med kardemumman bara, den kan bli besk i för stor mängd.
  2. Vill man ha i mer grönsaker i så är det gott att hacka i morot och koka med 5-15 minuter beroende hur stora bitar man gör.

Recept lagat av Ingela

Kommentar:

Ingela: Passa på att göra soppan när det fortfarande är kyliga dagar ute. Den smakar lite som ärtsoppa men med mer spännande kryddor och betydligt snabbare att göra. Passar perfekt som lunch när man varit i pulka eller skidbacken en dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: