Goda måndagspastan med ricottaost och bacon

 

Foto: Mia

688 kcal/port med 500 g pasta (100 g okokt pasta är 360 kcal)

4 port

 2 pkt Må gott kotlettbacon à 120g
3 st schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta finhackad
1 st zucchini
1 tsk olivolja
250 g ricottaost
Salt & svartpeppar
1 nypa persilja, gärna färsk
1 paket (500g) Barilla Bucatini n9 (spagetti)  Eller valfri mängd

 Koka upp pastavattnet.

Skär baconet i bitar och fräs det i en stekpanna utan fett. Hacka zucchinin i mindre bitar och finhacka schalottenlöken och vitlöken, tillsätt oljan och fräs allt några minuter tillsammans med baconet.
Rör i ricottaosten och låt småputtra någon minut, smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt instruktionerna på paketet, häll av pastan och rör ner den i ostsåsen (spara lite vatten från pastakoket).
 Om pastaröran blir för tjock tillsätt pastavatten och rör om tills det blir lagom konsistens.

 Häll upp i pastatallrikar, Strö färsk persilja över.

Recept lagat av Mia

Kommentar:

Mia: En väldigt enkel och god maträtt, den passar även bra till en fredagskväll. Ena tjejen här hemma är lite kräsen, men alla mumsade verkligen i sig denna maträtt och tyckte att den var supergod. Man får tänka på att spara lite pastavatten och röra ut i pastan för den blir lite torr annars när osten stelnar till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: