Bakad potatis med skinkröra

Foto: Tina

293 kcal/port

4 portioner

  • 4 st bakpotatis
    Röra:
  • 150 g rökt strimlad skinka
  • 3 dl keso mini 1,5%
  • 2 dl turkisk yoghurt 3,5%
  • 1 äpple i mindre tärningar
  • 1 pkt (35g) gräslök

Gör så här:

  1. Stick några hål i potatisen. Baka i ugnen 225 grader ca 1 h beroende storlek. Eller i mikrovågsugnen ca 15 minuter på full effekt.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till röran, smaka av med örtsalt.
  3. Skär ett kryss på den färdiga potatisen och häll i röran. Strö över lite gräslök och servera med en god sallad.

Recept lagat av Tina

Kommentar:

Tina: En standard rätt när jag åker till gekås i Ullared är nästan alltid bakad potatis som är så gott. Egentligen är favoritröran med räkor men idag ville jag testa skinka och resultatet blev ovan. Jag tyckte det blev gott men räkröra toppar fortfarande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: