Strimlat Oxkött med lime och ingefärssås

448 kcal/portion med ris

4 port

  • 600 g strimlat nötkött
  • svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 2 salladslökar, ansade och skurna i tunna bitar
  • 1 stor morot, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad

Lime och ingefärssås:

  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 2 msk torr sherry
  • 2 tsk soja
  • 1/2 tsk hackad vitlök
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenamjöl blandat med 4 msk vatten

Tillbehör:

  • 2 1/2 dl ris
  • valfri blandsallad

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.
  2. Stek köttet i oljan. Blanda de ansade grönsakerna och häll i lime & ingefärssåsen. Låt det koka upp och småputtra lite så att grönsakerna mjuknar.
  3. Servera med kokt ris och en blandsallad.

Recept lagat av Rita

Kommentar:

Rita: Jag har gjort om receptet lite och testat och det var gott, lite kinainspirerat, lite kryddigt så man ska vara försiktig med svartpepparn om man inte gillar detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: