Lax med spenatpasta och fetaost

Foto: Ingela

451 kcal/portion med pasta

4 personer

  • 500 g lax i 4 bitar
  • salt och peppar och gärna lime att krydda med
  • 2 dl pasta
  • 300 g fryst spenat
  • 2 dl matgrädde 4%
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 120 g fetaost (lätt) 10%

Tillbehör: Kokt broccoli, citron, grönsallad med groddar, rödlök och paprika.

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Stek laxen försiktigt i en bra panna så behövs inget extra fett.
  3. Ta upp laxen och fyll pannan med spenat, fräs lite och häll på grädde, pressad vitlök, buljong, sambal och smaka av.
  4. Rör ner spenaten i pastan och smula i fetaosten.
  5. Servera med laxen och salladen.

Recept lagat av Ingela

Kommentar:

Ingela: Det här är supergott och så enkelt, och det bästa av allt, det kryllar av vitaminer, järn, omega och vad det heter. Det här finns på vårat bord nästan varje vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: